Aprilie 2024

Știri despre schimbările climatice. Aprilie 2024

Postările din categoria “știri despre schimbările climatice” sunt publicate lunar. Subiectul știrii este evenimentele majore ale reglementării climatice din Moldova.

Pe lângă publicațiile de știri, portalul CarbonCredits.MD conține informații de bază:

Evenimente

Climathon Moldova 2024

Climathon Moldova 2024, care a avut loc la Chișinău pe 25-26 aprilie, a reunit tineri, profesioniști, experți și eco-activiști pentru a dezvolta soluții inovatoare în domeniul schimbărilor climatice.

De-a lungul celor două zile ale evenimentului, participanții au lucrat sub îndrumarea mentorilor experimentați pentru a transforma ideile lor în soluții practice. Ei s-au concentrat pe probleme legate de eficiența energetică, sursele de energie regenerabilă, resursele de apă, clădirile verzi și transportul ecologic.

“Climathon Moldova 2024 este o platformă pentru colaborare și inovare în lupta împotriva schimbărilor climatice”, a declarat Ion Muntean, directorul Agenției Naționale pentru Eficiență Energetică.

“Dorim ca acest eveniment să adauge valoare ideilor inovatoare pe care participanții intenționează să le dezvolte”, a declarat Diana Grozav, coordonator național al proiectului GCIP Moldova.

Climathon Moldova 2024 face parte din mișcarea globală Climathon, care reunește oameni pentru a dezvolta soluții la problemele legate de schimbările climatice.